Silikonimateriaali

Silikonikumilla on monia hyviä ominaisuuksia, joiden ansiosta sitä voidaan käyttää laajasti erilaisiin sovelluksiin. Sillä on mm. hyvä lämmönkesto, laaja kovuusalue ja se kestää myös öljyä ja kemikaaleja. Olemme valmistaneet silikonituotteita jo yli 40 vuoden ajan.

Kovuusalue on laaja

Silikonikumin kovuusalue on laaja 20 – 80 ShA. Mitä suurempi kovuusarvo on, sitä kovempi valmistettavasta tuotteesta tulee. Erittäin pehmeää materiaalia (20 ShA) käytetään esimerkiksi tiivisteenä koteloissa, joissa ei muodostu kovaa puristusta.

ShA

20 80
Silikonikumituotteita

Laaja käyttölämpötila

Silikonikumilla on erittäin laaja käyttölämpötila. Normaalit silikonilaadut säilyttävät ominaisuutensa -50 °C asteesta +200 °C asteeseen. Erikoislaaduilla saavutetaan jopa -90 °C asteen pakkasenkesto. Lisäaineilla lämmönkestoa saadaan kasvatettua jopa +300 °C asteeseen.

-

Erikoislaaduilla jopa
-90 °C:n pakkasenkesto.

-

Normaali laaduilla
-50 °C:sta +200 °C:seen.

Lisäaineilla lämmönkesto
jopa +300 °C:ta.

Värjättyjä silikonikumituotteita

Useissa väreissä

Silikonikumin värjääminen on helppoa. Värit ovat silikonipohjaisia ja niitä löytyy useissa eri väreissä.

Kestää eri olosuhteissa

Silikonikumeista löytyy mm. öljyä ja kemikaaleja kestäviä laatuja. Erikoissilikonit kestävät tietyin rajoituksin myös laimeita happoja ja emäksiä. Silikonituotteet säilyttävät värinsä ja elastisuutensa voimakkaassa auringonpaisteessakin, sillä niiden otsonin ja uv-valon kesto on hyvä.

Palonkestävissä silikonikumeissa on eri luokitustason omaavia laatuja. Erittäin korkean luokituksen omaavat palonkestävät silikonit eivät vapauta myrkyllisiä kaasuja. Niiden pintaan muodostuu palaessa keraamista jauhetta, joka suojaa kumia täydelliseltä tuhoutumiselta. Tällaisia silikonikumiosia käytetään esimerkiksi metroissa.

Kemikaalit
Öljyt
UV-valo
Otsoni
Palonkesto

Sähkönjohtavaa silikonia

Osa silikonilaaduista johtaa myös sähköä. FIP-tiivistystekniikan avulla sähkönjohtavaa silikonia käytetään esimerkiksi kotelon häiriösuojaukseen.

FIP-tiivistys

FDA- ja BFR-hyväksynnät

Silikonikumituotteilla on FDA- ja BFR-hyväksynnät. Näitä tuotteita voi käyttää mm. ihokosketuksessa ja ruuanlaitossa tai koneissa, joiden avulla valmistetaan elintarvikkeita. Silikonikumi on biologisesti inertti.